Schadeverslag orkaan IRMA

Info rond de situatie in Cuba na de orkaan Irma

 

Zoals iedereen kon zien in de verschillende media heeft orkaan Irma lelijk huis gehouden in de Caraïben en dus ook in Cuba.

Om een correct beeld te scheppen en ook info te geven voor nieuwe boekingen :

 

De stad Havana
Het toeristische deel van Havana, meer bepaald Oud Havana heeft quasi geen schade geleden. De hotels in Oud Havana zijn dan ook volledig operationeel. Het grote werk is het reinigen van de straten. Dit duurt hooguit een week
De wijk Vedado en vooral de infrastructuur rond de Malecon en de strook langs het water hebben vooral waterschade. Men zet man en macht in om dit in de kortste keren terug in zijn oude glorie te herstellen. De meeste hotels, restaurants en bars zijn vanaf volgende week terug operationeel.

De oldtimers, paardenkoetsen enz zijn al terug aan het werk. Autoverhuurcentra in Havana werken ook opnieuw.

De luchthavens in Havana (internationaal en nationaal) werken terug op bijna full capaciteit.

 

Het binnenland – westelijke provincie Pinar del Rio
Deze regio heeft quasi geen schade opgelopen. De typische en veel voorkomende tropische regen heeft sommige straten tijdelijk onder water gezet maar dit is nu reeds verholpen. 
Dus Pinar del Rio -Vinales – Las Terrazas – Soroa en zelfs Cayo Levisa zijn 100% boekbaar in hun oorspronkelijk capaciteit

 

Centraal Cuba 
de meeste faciliteiten in de steden Cienfuegos – Trinidad- Santa Clara – Sancti Spiritus – Remedios zijn zo goed als terug operationeel. Ook hier binnen de week geen enkele impact meer op het toerisme. In Camaguey was de schade groter maar de hotels in de stad zijn open en hier zullen onze klanten dan ook geen hinder ondervinden.
Playa Santa Lucia blijft gesloten tot 01.10

 

Oost Cuba
Irma heeft deze “dikwijls” geteisterde regio ongemoeid gelaten. Dus Santiago de Cuba – Baracoa – Holguin – Gibara – Bayamo en Guardalavaca hebben buiten de tropische regens geen schade ondervonden. We kunnen dit dus gewoon in onze programma’s verwerken.

 

Het noorden en de Cayo’s
De meest getroffen gebieden zijn Cayo Coco – Cayo Guillero – Cayo Santa Maria en deels Varadero.
In Varadero wordt alles op alles gezet om volledig opnieuw operationeel te zijn tegen 01.11. De meest getroffen hotels kan u bij Montana opvragen.
De klanten die bij ons al strandverblijf in Varadero of de Cayo’s hadden geboekt worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

We willen benadrukken dat de Cubanen zeer flexibele en creatieve mensen zijn. De rondreizen, de a la cartes, onze selfsdrives gaan gewoon door vanaf 18.09. we werken met de beste mensen ter plaatse en zij garanderen een vlekkeloos verloop van de programma’s.

 

Cuba is en blijft een topbestemming – de beste manier om deze mensen een hart onder de riem te steken is met volle overgave deze bestemming te promoten. Montana zal dit vanzelfsprekend doen!

 

De Cubaanse veerkracht, de warme onaangetaste gastvrijheid en levensvreugde is meer dan ooit een drijfveer om ons voor 100% in te zetten.

 

Bezoek ons ook op de Verre reizen event op 15.09-16.09 stand 044.

 

groeten, Montana 03/385 26 16