Belize

De parel van Midden-Amerika !

Aan de oostkust van Midden-Amerika, tussen Mexico en Guatemala, ligt het prachtige Belize. Hoewel dit het 2e kleinste land van Midden-Amerika is, is Belize een zeer divers land met een verrassend en uitgebreid aanbod aan attracties en diverse activiteiten.

Het land staat bekend voor zijn indrukwekkende, ongerepte en vooral diverse natuur waardoor dit de ultieme plaats is voor een echte natuurliefhebber. Ruim vijfenveertig procent van het land bestaat uit tropisch regenwoud en mangrovebossen. Verder vindt men hier adembenemende berggebieden, wondermooie watervallen en grotten en natuurlijk parelwitte stranden en tropische eilanden. Verscholen in de prachtige landschappen vindt men ook vele fascinerende Maya tempels waaronder Caracol.

Voor sportievelingen bieden de stranden van Belize veel watersportmogelijkheden aan en het koraalrif van Belize dat het op één na grootste ter wereld is, is een echt onderwaterparadijs voor mensen die graag duiken of snorkelen. Het water is hier zo helder dat men zonder enig probleem het rijk onderwaterleven kan bewonderen waaronder dolfijnen, haaiwalvissen, schildpadden en nog veel meer.

Kortom, Belize is een bestemming waar weelderige natuur, kleurrijke cultuur en een goede dosis aan plezier erg dicht bij elkaar liggen.