Orange Walk

Orange Walk

Ten noorden van Belize stad vindt men Orange Walk Town, de hoofdstad van de gelijknamige regio in het noorden van Belize. Het is de vierde grootste stad van het land, ligt aan the New River en wordt vaak Sugar City genoemd door de bevolking. De suikerrietindustrie is namelijk de belangrijkste bron van inkomsten voor deze regio en werd geïntroduceerd door de Mestizos bevolking. Het is een landelijke en rustige stad met diverse restaurantjes en cafés waar men in feite niet veel attracties vindt, maar wel een ideale locatie is om de omliggende Maya ruïnes en natuurparken te verkennen. De markt tussen Corozal Road en Main Street is een aanrader voor wie graag exotische producten wil ontdekken.

 

Lamanai

Geen enkel bezoek aan deze regio is compleet zonder de Lamanai site gezien te hebben. Het is een van de grootste Maya-locaties in het noordelijk Belize en ligt diep verscholen in het regenwoud aan de oevers van The New River Lagoon waar veel krokodillen in leven. De ruïnes zijn bekend om hun indrukwekkende architectuur en prachtige omgeving die vanuit de hoogste structuren te bewonderen is.  In totaal beschikt de site over 800 gebouwen waarvan slechts 5 percent uitgegraven en verkend is. De bekendste structuren zijn zonder twijfel de Tempel van Jaguar, de Hoge Tempel en de Masker Tempel. De bezoekers die meer over het leven van de Maya’s willen ontdekken, kunnen ook het museum met keramiek en aardewerk bezoeken. De site is per boot of met de auto te bereiken vanuit de grotere steden in de omgeving. De geïnteresseerde toeristen kunnen ook vaak beroep doen op verschillende tours die ter plaatse worden aangeboden.  

 

The Rio Bravo Conservation and Management Area

Voor de echte natuurliefhebbers die op zoek zijn naar authenticiteit en wild tropisch regenwoud, is Rio Bravo Conservation and Management Area the place to be maar het is ook zeker een aanrader voor iedereen die de regio bezoekt. Rio Bravo is namelijk het grootste nationale park in Belize en neemt ongeveer 4 percent van de totale landoppervlakte in beslag. Het park heeft een verbazingwekkende biologische diversiteit en bestaat uit dennenbossen, zoetwater lagunes en moerassen waar men meer dan 400 vogelsoorten en 70 zoogdieren kan vinden. Rio Bravo is ook de plaats waar de bekende 5 katten van Belize zich thuis voelen. De bezoekers hebben dus de kans om een jaguar, puma, ocelot, jaguarundi of margay te spotten!