Belize Adventure Trail

Download de PDF van deze reis: Belize Adventure Trail.pdf

 

Onderstaande rondreis is slechts een suggestie. Elke tour op de website kan aangepast worden volgens de wensen, route en budget van de klant. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een offerte op maat.

Tip

Sluit deze mooie maar korte reis af met een extra strandverlening of combineer deze bestemming met Guatemala, Mexico of Cuba.

 

Beschrijving

Gegidste rondreis doorheen Belize

 

Van/Tot

Belize stad

 

Duur

5 dagen / 4 nachten

 

Prijzen 

Prijzen zijn op aanvraag. Contacteer ons voor uw vrijblijvende offerte. Wij proberen telkens rekening te houden met uw wensen en uw budget. 

 

Dag per dag

Dag 01: Altun Ha - Baboon Sanctuary

U ontmoet eerst uw tourgids die samen met u de planning overloopt tijdens een tropisch ontbijt. Nadien is er een transfer voorzien naar ‘Altun Ha’ wat zich naar het Engels vertaalt als ‘Rock Stone Pan’. Men denkt dat deze site vroeger diende als commercieel handelscentrum tussen de Caraïben en de Maya’s. Deze site heeft 500 gebouwen waaronder tempels, woningen, enz. Vervolgens zet u de reis verder richting Baboon Sanctuary waar meer dan 1500 brulapen leven. Nadien is er een transfer voorzien naar uw hotel, Banana Bank Lodge. 

Overnachting: Banana Bank Lodge
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 02: ATM cave

Vandaag is het vroeg dag om de meest avontuurlijke tour grottentour van Belize te maken. Na het oversteken van enkele rivieren bereikt u het ‘Actun Tunichil Muknal Cave’ of beter bekent als “Xibalba”. Deze Maya-site bevat skeletten, keramiek, en een zeldzame ‘apenpot’ waarvan er maar 4 gevonden zijn in Centraal Amerika. Nadien keert u terug naar de lodge.

Overnachting: Banana Bank Lodge
Maaltijden: Ontbijt
 

Dag 03: Cockscomb Jaguar Reserve - Toledo

In de vroege uren vertrekt u naar het stadje ‘Maya Centre’ via de prachtige Hummingbird Highway. Vandaaruit is het nog een aantal km’s alvorens u de Cockscomb Jaguar Reserve bereikt. Dit reservaat van 400 km2 beschermt de lokale fauna en flora. U kan hier genieten van een prachtige wandeling door dit gebied. Op het einde kan u zwemmen in de watervallen. Er is ook een mogelijkheid om een extra hike te voorzien naar Ben’s Bluff waar u een prachtig zicht heeft over het Cockscomb Basin. Nadien reist u naar het Toledo district waar u overnacht in de gezellige ‘Hickatee Cottages’

Overnachting: Hickatee Cottages
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 04: Cacao Trail

De Cacao Trail begeleidt u door Toledo’s binnenland waar het weelderig groen en de traditionele dorpen de sfeer in deze chocolade-streek compleet maakt. Tijdens deze eco-tour bezoekt u de biologische cacaoboomgaarden, waar cacao wordt geteeld naast andere gewassen, zoals ananas, koffie, papaja, avocado en piment. U leert hoe de peulen groeien en worden geoogst, en hoe het fermentatieproces in zijn werk gaat. Hier maakt u kennis met de de beroemde Maya Gold chocolade. Nadien keert u terug naar de lodge.

Overnachting: Hickatee Cottages
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 05: Terugkeer naar Belize City

Na het ontbijt is er een transfer voorzien naar Belize Stad of u kan ook een binnenvlucht nemen vanuit Punta Gorda (optioneel en niet inbegrepen).

Maaltijden: Ontbijt

 

Inclusief:

 • Transfers in wagen met A/C
 • Transfer Punta Gorda – Belize Stad (met openbaar vervoer)
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Toegansgelden tot archeologische parken, nationale parken en musea zoals beschreven in het programma.
 • Engels sprekende gids
 • Montana infopakket

 

Niet inclusief:

 • Binnenlandse vlucht Punta Gorda – Belize stad
 • Internationale vluchten
 • Annulatie en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde maaltijden en dranken
 • Tips
 • Vertrekbelasting: 20 dollar per persoon