Mundo Maya

Download de PDF van deze reis: Belize Mundo Maya.pdf

Onderstaande rondreis is slechts een suggestie. Elke tour op de website kan aangepast worden volgens de wensen, route en budget van de klant. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een offerte op maat.

Tip

Sluit deze mooie maar korte reis af met een extra strandverlening of combineer deze bestemming met Guatemala, Mexico of Cuba.

 

Beschrijving

 

Gegidste rondreis doorheen Belize

 

Van/Tot

 

Belize stad

 

Duur

 

5 dagen / 4 nachten

 

Prijzen

De prijs is op aanvraag. Contacteer ons voor uw vrijblijvende offerte. Wij proberen telkens rekening te houden met uw wensen en budget.

 

Dag per dag

 

Dag 1 Lamanai

U ontmoet eerst uw tourgids die samen met u de planning overloopt tijdens een tropisch ontbijt. Nadien is er een transfer voorzien naar Tower Hill waar u per boot een excursie doet op de ‘New River’. U vaart door het reservaat richting de Lamanai Lagune. U bezoekt hier de Maya site ‘Lamanai’ (betekent ‘Krokodil onder water’) die ooit een tamelijk grote stad was van Maya beschaving. De archeologische werken hebben vooral getracht om de grotere gebouwen te restoreren. Voornamelijk ‘Mask Temple’ en ‘High Temple’ moet u gezien hebben. Nadien is er een transfer terug naar Belize Stad.

Overnachting in Hotel Villa Boscardi
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 2  Xunantunich – Cahal Pech

Vandaag reist u naar het Cayo-district waar u de Maya site ‘Xunantunich’ bezoekt (betekenis: Stenen Vrouw). De meeste gebouwen dateren van de klassieke Maya periode (rond 200 tot 900 V.C.).

Vervolgens reist u verder naar de ‘Cahal Pech’ Maya-site (betekenis: Plaats van de teken) in de buurt van de stad San Ignacio. De site was een paleisachtig huis van een elite Maya-familie dat zich op een heuveltop bevindt. Cahal Pech is een van de oudste Maya-sites in Belize. Nadien is er een transfer voorzien naar het gezellige ‘Martha’s Guesthouse’ waar u kan overnachten.

Overnachting in Martha’s Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 3  Caracol

Diep verstopt in Mountain Pine Ridge vindt u Belize’s grootste archeologische site ‘Caracol’. Deze site was de belangrijkste politieke plaats van de Maya’s in Belize (voornamelijk in het klassieke tijdperk). In 650 V.C. was de oppervlakte-straal van de stad zo’n 10 km rond de stad’s epicentrum. Dit gebied was veel groter dan het moderne Belize-stad en had ook ongeveer het dubbele bevolkingsaantal. Het grootste gebouw in Caracol is ‘Caana’ (betekenis: Sky-Palace) Nadien is er een transfer voorzien naar het hotel.

Overnachting in Martha’s Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 4  Lubaantun + Nim Li Punit

Vandaag is er een vroeg vertrek gepland richting het zuiden via de prachtige Hummingbird Highway naar Belize's meest zuidelijke district ‘Toledo’. Hier bezoekt u de Lubaantun Maya-site. Dit is de grootste archeologische vindplaats in het zuiden en een van de laatst gebouwde nederzettingen in Belize. Hier is ooit een controversiële Kristallen Schedel gevonden in 1926. Vervolgens reist u verder naar Nim Li Punit. Dit is een site uit de Klassieke Maya peridode. Alle gebouwen, waaronder verschillende trappiramides, zijn gebouwd rond drie pleinen. De hoogste is 12,2 meter hoog. Nadien is er eentransfer voorzien naar het hotel.

Overnachting in Hickatee Cottages
Maaltijden: Ontbijt

 

Dag 5 Terugkeer naar Belize City

Na het ontbijt is er een transfer voorzien naar Belize Stad of u kan ook een binnenvlucht nemen vanuit Punta Gorda (optioneel en niet inbegrepen in de prijs).

Maaltijden: Ontbijt

 

Inclusief:

 • Transfers in wagen met A/C
 • Transfer Punta Gorda – Belize Stad (met openbaar vervoer)
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Toegansgelden tot archeologische parken, nationale parken en musea zoals beschreven in het programma.
 • Engels sprekende gids
 • Montana infopakket

 

Niet inclusief:

 • Binnenlandse vlucht Punta Gorda – Belize stad
 • Internationale vluchten
 • Annulatie en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde maaltijden en dranken
 • Tips
 • Vertrekbelasting: 20 dollar per persoon