Orosi

"De Orosi Valley ligt op ongeveer 1 uur rijden ten oosten van San Jose en is vernoemd naar de Huetar 'Chief' Orosi, die hier tijdens de Spaanse verovering leefde. Het gebied heeft een gevarieerd landschap met onder meer de bekende vulkanen Irazú en Turrialba, het Cachí stuwmeer en het tropisch regenwoud. Deze streek is werkelijk een van de mooiste in CostaRica. In dit gebied is het telen van suikerriet en koffie de voornaamste activiteit. 
 
In het dorpje Orosi kunnen bezoekers de oudste kerk in Costa Rica bewonderen. De kerk is gebouwd in 1743 door de Spaanse conquistadores. Verder is het dorp is ook de thuisbasis van twee vulkanische thermale bronnen en een aantal verfrissende koude baden.
 
In dit gebied kan je aan veel activiteiten deelnemen zoals: wandelen, paardrijden, mountainbiken, zwemmen, vissen en vogelspotten. Er worden ook excursies naar het Tapantí Nationaal Park aangeboden. Dit park beschermt een 6.080 hectare regenwoud met meer dan 150 rivieren. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van tropische vogels. Tot slot kan je hier ook het huis aanschouwen van de bekende houtsnijder Macedonio Quesada, "The house of Dreamers '-' La Casa del Soñador" -, volledig gebouwd met hout en bamboe.