San Jose

Ongeveer de helft van de Costa Ricaanse bevolking woont in Central Valley. Dit gebied is omgeven door bergen en vulkanen en herbergt vier van de zeven provincies. San José , Alajuela, Heredia en Cartago. De regio zelf is een zeer vruchtbaar gebied waar vooral koffie, groenten en fruit worden geteeld.

De hoofdstad van Costa Rica is gelegen in het centrum van het land, ongeveer 1.100 meter boven de zeespiegel in de zogenaamde" Meseta Central ", de centrale vallei. De stad wordt omgeven door een vulkanisch gebergte in het noorden en een non-vulkanisch gebergte in het zuiden.
 
Dankzij de vruchtbare grond heeft dit gebied de perfecte omstandigheden voor de productie van koffie, sierplanten en fruit.
San José is het onbetwistbare centrum van het land. Er zijn veel verschillende architectuurstijlen te vinden in deze stad waardoor de stad voor sommigen onaantrekkelijk kan aantonen. Toch kunnen we u zeggen dat deze stad zeker zijn charmes heeft. Het hoofdpostkantoor is een van de laatste koloniale stijl gebouwen in San José en is op het nationale theater na, een van de mooiste bezienswaardigheden. Plaza de la Cultura ligt direct naast het nationale theater en zorgt voor de plaatselijke 'couleur locale'. 
 
San José heeft ook een aantal musea waarvan we een bezoek zeker aanraden. In de 'Gold' en 'Jade' musea leer je de pre-Columbiaanse geschiedenis van de inwoners van Costa Rica. Het Nationaal Museum is ook een bezoek waard en geeft een indruk van de jongere geschiedenis van het land.
 
Dankzij de korte afstand naar vulkanen, nationale parken, rivieren en watervallen is er een ruime keuze aan interessante halve- en dag-excursies die vertrekken vanuit San José. 
 
San José heeft ook een aantrekkelijk nachtleven. Tal van restaurants, bars, disco en casino's zijn te vinden over de hele stad. Van maandag tot en met zaterdag, heb je veel mogelijkheden om te gaan eten of te genieten van Latino muziek.