Tamarindo / Potrero / Langosta

Tamarindo is een van de meest bezochte stranden. De kleine zonnige stad die ooit een slaperig en onbekend vissersdorpje was, is snel gegroeid de afgelopen jaren. Vandaag de dag vind je er apotheken, banken, winkels, restaurants en nog veel meer. Tamarindo staat vooral gekend voor zijn brede goudgele zandstranden. Dit strand heeft langs beide kanten van zijn 4km lang strand, rivieren die rechtstreeks naar de oceaan leiden. Verder zijn er prachtige mangroven die je kan ontdekken tijdens laag tij.

Bezoek ook de naburige stranden Playa Langosta in het zuiden en Playa Grande in het noorden van Tamarindo. Playa Grande is een beschermd strand, want het is een van de drie belangrijkste plaatsen in de wereld waar schildpadden hun eieren leggen. Deze spectaculaire show is vanaf oktober tot en met maart te bewonderen. (Maar uitsluitend onder begeleiding van een lokale gids).

Je kan hier ook heerlijk surfen, windsurfen, duiken, snorkelen, zwemmen en paardrijden. Tot slot zijn er ook excursies naar het Wildlife Refuge.