Baja California

Baja California is een schiereiland aan de westkust van Mexico en het tweede grootste schiereiland ter wereld. Het is de meest mysterieuze regio van het land en waarschijnlijk ook de meest gevarieerde. Het schiereiland is in twee provincies verdeeld: Baja California en Baja California Sur.

Baja California

Baja California is overwegend woestijnachtig. Het noordoostelijk deel valt onder de Sonorawoestijn en het midden en zuiden onder de Sebastián Vizcaínowoestijn. Eilanden die onder Baja California vallen zijn Ángel de la Guardia en San Lorenzo.

Tijuana

Tijuana is de grootste stad van de provincie en is gelegen aan de Amerikaanse grens. Het is een typisch grensstad met een mix van culturen, krachtig nachtleven en een groot scala aan restaurants en bars. Hoewel de stad niet tot de veiligste behoort zijn er hier toch enkele bezienswaardigheden te vinden:

  • Cultureel centrum van Tijuana
  • Museo de las Californias
  • Parque Morelos
  • Catedral de Guadalupe

Baja California Sur

Baja California Sur is een bekend gebied om zeezoogdieren te spotten. Het is de thuisbasis van de Californische grijze walvis en de vinvis. Men kan ze het hele jaar door bewonderen. Bovendien vindt men hier ook andere soorten dieren zoals verschillende soorten dolfijnen, walvishaaien en zeeleeuwen. Het zuidelijke deel van het schiereiland wordt beschouwd als het mooiste deel van Baja California. Aan beide kanten van de regio zijn er mooie stranden te vinden. Dankzij prachtige en natuurlijke landschappen biedt de regio veel mogelijkheden aan zijn bezoekers. Sportliefhebbers kunnen hier zonder problemen snorkelen, duiken, kajakken, windsurfen of  mountainbiken.

La Paz

De grootste stad en ook de hoofdstad van Baja California Sur is 'La Paz'. Het is een oase van rust omgeven door een dorre woestijn. De stad biedt een aantal bezienswaardigheden zoals:

  • Museo Regional de Antropología e Historia
  • Unidad Cultural Profesor Jesús Castro Agúndez
  • Santuario de la Virgen de Guadalupe
  • Malecón

Niet ver van La Paz ligt het eiland Espíritu Santo. Het is een beschermd natuurgebied waar men ondiepe azuurblauwe baaien, roze kliffen en een rijk onderwaterleven vindt. Espíritu Santo is een perfecte plaats voor zowel mensen die op zoek zijn naar rust als voor mensen die van avontuur en watersporten houden.