Zuid Mexico

Zuid Mexico is een plaats waar tropisch regenwoud en naaldboomwouden elkaar afwisselen. Men vindt hier prachtige steden en honderden archeologische vindplaatsen, waarvan een groot deel nog maar net ontdekt zijn.

Palenque

In het regenwoud van Chiapas ligt de mystieke Maya-stad Palenque verscholen. De voormalige hoofdstad van het Maya rijk is een architectonische parel en de ultieme plaats om de cultuur van de Maya’s te ontdekken.  Palenque is een gigantische site met meer dan 1500 indrukwekkende gebouwen waaronder vele fenomenale paleizen en unieke tempels. Men kan hier meer als 500 van deze imposante bouwwerken bezoeken waaronder de befaamde Tempel Van De Inscripties, Tempel van de Jaguar en het Paleis van Palenque.

San Cristobal de Las Casas

Een andere bezienswaardigheid in Zuid Mexico is San Cristobal de las Casas. Dit klein stadje gelegen in een prachtige vallei is de perfecte bestemming voor mensen die van cultuur en rust houden. Het straatbeeld in San Cristobal wordt gedomineerd door koloniale architectuur, kleurrijke Indianenmarkten en een unieke sfeer die je nergens anders vindt. De stad is ook bekend vanwege de traditionele Indiaanse volkeren die in de bergdorpjes zoals San Juan Chamula leven. Van hieruit kan men perfect de inheemse bevolking bezoeken om zo alles over hun cultuur en tradities te ontdekken.

Enkele bezienswaardigheden van San Cristobal de las Casas:

 • De Kathedraal
 • Casa de la Sirena
 • Templo de Santo Domingo
 • Museo de las Culturas Populares de Chiapas
 • Na Bolom Fotomuseum
 • Plaza 31 de Marzo

Sumidero Cayon

Voor natuurliefhebbers is het Nationaal Park Cañon del Sumidero the place to be. Hier bevindt zich de 13 km lange Cañon del Sumidero waar de Grijalva-rivier stroomt. Een boottocht langs de indrukwekkende ravijn met enorme rotswanden en een prachtige natuur is zeker een aanrader. De boottocht is een ideale manier om de unieke schoonheid van deze plaats te kunnen bewonderen.

Oaxaca

Oaxaca is een culinaire en culturele stad met een prachtige koloniale stadskern die op de UNESCO werelderfgoed-lijst  staat. Het is de hoofdstad van de gelijknamige staat Oaxaca en ongetwijfeld een van de meest fascinerende steden van Mexico. Het straatbeeld wordt hier gevormd door kleine steegjes, kleurijke huizen en sfeervolle pleintjes. De staat biedt een groot aantal van bezienswaardigheden aan, waaronder kwalitatieve musea en natuurlijk ook prachtige bouwwerken.

Enkele bezienswaardigheden:

 • Museo de las Culturas de Oaxaca
 • Templo de Santo Domingo
 • Jardín Etnobotánico
 • Museo del Palacio
 • Palacio de Gobierno

Op een paar kilometers ten westen van Oaxaca bevindt zich de oude hoofdstad van de Zapotheken. Monte Alban behoort ongetwijfeld tot de mooiste archeologische site van Mexico. De eerste constructie dateert uit de 8ste eeuw voor Christus. De site herbergt indrukwekkende overblijfselen van tempels, paleizen, observatorium, ondergrondse graven en nog veel meer architecturale wonderen.