Granada

Granada is zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen in Nicaragua . Het is een gebied met diverse mogelijkheden, attracties en activiteiten. Deze boeiende streek is gelegen in het zuidwestelijke deel van het land. Van november tot april kan je hier genieten van warm, tropisch weer. De rest van het jaar wordt de regio weelderig en groen vanwege het regenseizoen. De inwoners leven hier van verschillende productieve ambachten zoals landbouw, visserij, en sinds kort... het toerisme.
 
De prachtige en imposante Mombacho vulkaan in het Nature Reserve is een onvergetelijke attractie. Dit schitterende nevelwoud verbergt een aantal unieke endemische soorten, zoals salamanders, orchideeën, vlinders en andere bijzondere soorten. Ook het "Zapatera" eiland en de "Isletas" zorgen voor een prachtige ervaring.
 
De charmante koloniale stad Granada werd opgericht in het begin van de zestiende eeuw door de Spaanse veroveraars. Deze stad heeft door de jaren heen zijn authenticiteit niet verloren. Je vind hier juwelen van gebouwen die nog steeds in hun oorspronkelijke staad zijn zoals het prachtige adobe gebouw, het stadhuis, de kathedraal, het bisschop paleis, de 'Social Club' en andere opmerkelijke constructies.
 
Vanwege de rijke vulkanische bodem is de regio van Granada perfect voor de teelt van maïs, bonen, rijst, suikerriet, bananen, papaja's, watermeloenen en andere essentiële producten. De lokale keuken is ook een fundamenteel onderdeel van deze regio. Je kan hier genieten van een heerlijke keuken.