Leon

Leon is een van de meest fascinerende bestemmingen in de noordwestelijke regio van Nicaragua. Dit betoverende gebied wordt ook wel eens de 'vuurgordel' genoemd omwillen van het aantal vulkanen die zich in deze rego bevinden. 
 
De stranden in Leon zijn niet echt gekend bij het massatoerisme. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust kan genieten van een zeer ontspannen sfeer met zicht op de stille oceaan. Je kan hier ook proeven van de lokale zeevruchten of genieten van de prachtige zonsondergang. Het platteland in deze regio is meer gekend omwille van zijn landbouwproducten zoals pinda's, suikerriet, bananen, cashewnoten, bakbananen en cassavas.
 
Als je doorheen de straten van Leon wandelt, merk je de spaanse invloed op deze regio. De prachtige koloniale en barokke kerken en de onlangs door UNESCO beschermde kathedraal van Leon zijn werkelijk prachtig. Leon is ook gekend voor zijn smalle straatjes, koloniale huizen en historische monumenten. Leon is een geweldige bestemming vol avontuur, met een rijke koloniale geschiedenis, fantastische vulkanen, levendige moderne geschiedenis, unieke gerechten en vooral warme mensen!