Masaya

Masaya is een zeer interessant gebied met veel authentieke tradities, fascinerende geschiedenis en een bloeiende cultuur. Deze fascinerende bestemming past heel goed met de charmante regio's van Granada en Managua. Voor de Spaanse veroveringen (1524) werd het hele gebied van Masaya,("Nahuatl" voor "plaats voor herten") bewoond door "Chorotegas". Dit waren inheemse stammen waarvan de cultuur nauw verwant is met de "Meso-Amerikaan".
 
De regio is zeer landelijk, ze kweken hier het beste fruit van het land. Je kan hier alle soorten fuit proeven zoals: zoete bananen, sappige sinaasappelen, boterachtige avocado's, verfrissende watermeloenen, heerlijke mango's en tal van andere tropische vruchten. Masaya staat ook bekend om zijn kleurrijke en kwalitatieve handgemaakte  katoenen hangmatten, houtsnijwerk, stijlvolle keramiek, lederen producten, mooie meubels, en veel meer.
 
Je vindt hier ook het Masaya Nationaal Park, dat is een van de meest opvallende en prachtige bezienswaardigheden van het gebied. De stomende Santiago krater evenals zijn versteende lava zijn ongetwijfeld prachtige bezienswaardigheden die je er kan bewonderen. Verder zijn er ook adembenemende kraters, de Apoyo Lagoon (de grootste met water gevulde caldera in Nicaragua), en de Masaya Lagoon (een voormalig waterreservoir voor inheemse bevolking).