Gamboa Regenwoud

Diep in het hart van het Panamese regenwoud, langs de oevers van het Panamakanaal en de Chagres rivier, ligt het Gamboa Rainforest Resort. Het is uniek in de wereld: omringd door regenwoud met weelderige tropische begroeiing in alle vormen en vol met fauna maar tegelijkertijd een onderdeel van het Panamakanaalgebied en al meer dan 100 jaar beschermd.

Gamboa Rainforest Resort ligt in het National park Soberania, 30 minuten van Panama City aan de kant van de Grote Oceaan en 30 minuten van de belastingvrije zone van Colon aan de Caraïbische kant.

Het resort ligt op de banken van de Chagres rivier en het Gatun meer. Dit is de belangrijkste waterbron van het Panamakanaal en het kostbaarste bezit van Panama.

Het National park Soberania is een tropisch regenwoud waar een enorme diversiteit aan flora, zoogdieren, vogels, insecten en reptielen leven in één van de meest volledige ecosystemen van de wereld.

De complexiteit van dit opmerkelijke ecosysteem wordt uitgelegd in verschillende exposities in Gamboa Rainforest Resort en laten de enorme diversiteit van de flora en fauna van het regenwoud zien.

In het Gamboa Rainforest Resort zijn o.m. een zoetwatervissenaquarium, orchideeën en botanische tuinen, vlinderverblijf, broedplaatsen van schildpadden en iguana's, een reptielen-expositie en historische en culturele voorstellingen.

Met de luchttram worden de toppen van het regenwoud bezocht. Vanuit de marina van het resort vinden activiteiten plaats op de Chagres rivier en Gatun meer. Het is ook een prachtig sportvisgebied met ervaren gidsen voor de begeleiding.

EXTRA ATTRACTIES:  bij Gamboa Tours kunt u verschillende activiteiten boeken bijvoorbeeld met de luchttram naar de uitkijktoren, flora en fauna exposities, apeneiland, vogel observeren.