Arizona

In Arizona kan u onder andere kennismaken met een plek die geen verdere introductie behoeft: de Grand Canyon. Tijdens de 50 km lange route van oost naar west langs de South Rim zult u zich vergapen aan wat de natuur hier in de afgelopen 5 miljoen jaar heeft gecreëerd. Droom weg bij dit spectaculaire landschap vanaf een van de tientallen uitkijkpunten die verspreid liggen tussen de Desert View Watchtower in het oosten tot aan Hermit's Rest, helemaal in het westen, buiten het dorp. Tijdens koude winteravonden in uw eigen huis zult u nog vaak terugdenken aan het beeld van de laatste warme zonnestralen die de rotsen van de North Rim aan het einde van de dag in vuur en vlam zetten.

Op minder dan 200 kilometer van de North Rim van de Grand Canyon, ligt Page, recent gebouwd om de werknemers te huisvesten die de Glen Canyon Dam hebben gebouwd, die Lake Powell afsluit. Dit enorme kunstmatig stuwmeer werd gevormd toen de dam in de jaren 80 werd voltooid en de Glen Canyon overstroomde. Via het prachtige, turkooizen water is het mogelijk om de kleine kreken met dieprode en witte wanden te ontdekken. Een tocht die een hele dag in beslag neemt, leidt u naar de Rainbow Bridge, de grootste natuurlijke brug ter wereld. 

Arizona is ook de regio van de spectaculaire canyons. Zoals bijvoorbeeld Canyon de Chelly en Spider Rock, een zandstenen toren die240 meter uit de bodem van de kloof oprijst waar Canyon de Chelly en Monument Canyon elkaar ontmoeten.

Denkt u aan Arizona, dan denkt u aan het Wilde Westen. Echter, als het beeld dat u hebt is beperkt tot in stofwolken gehulde bandieten die door de woestijn galopperen of een cowboy die zittend op zijn paard in het niets staart, bereid u zich er dan op voor om dit beeld bij te stellen, want 'not everything is quiet on the Western front'! Dorpen zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en sommige delen van de staat zijn in hoog tempo verstedelijkt. In het hart van de Sonora woestijn ligt Phoenix met de satellietsteden Scottsdale, Mesa en Tempe. De bijnaam van dit gebied is de 'Vallei van de zon'. Phoenix is qua grootte de zevende stad van Amerika en ontwikkelde zich in het begin van de twintigste eeuw ten tijde van de bouw van de Roosevelt Dam. Deze enorme dam sluit stroomopwaarts het Theodore Roosevelt Lake aan op Salt River.

Verder naar het Noorden ligt de stad Sedona aan de voet van een amfitheater van rode zandsteen in allerlei vormen genaamd Red Rock Country, aan de monding van Oak Creek Canyon. De stad wordt bezocht door vele toeristen en kunstenaars vanwege de schoonheid van het omringende landschap. Ook veel aanhangers van de zogenaamde 'New Age' beweging komen hier zelf ervaren waarom dit voor Indianen een heilige plek is. Net als Flagstaf, groeit deze stad ook nog steeds. 

Het commerciële centrum van het noorden van Arizona ligt langs de historische 'Route 66'. Flagstaff, soms ook wel de stad van de zeven wereldwonderen genoemd (Grand Canyon, Walnut Canyon, Oak Creek Canyon, Ruïnes van Wupatki National Monument, de Meteor en Sunset crater en Humphreys Peak), ligt in het hart van een bosrijke omgeving met Bentham pijnbomen die de stad een frisse indruk geven. Deze indruk zal ongetwijfeld slechts een vage herinnering zijn wanneer u Tuscon passeert. De naam Tuscon is een verbastering van Chukdon dat, in de taal van de Pima, 'voorjaar aan de voet van Black Mountain' betekent aangezien de stad omgeven is door vijf bergketens.

Tuscon kent 350 dagen per jaar zon, maar vooral ook - en dat 365 dagen per jaar - woestijn... 

- Little Big Road