Californië

Welkom in de levendigste, bekendste, gekste, meest kosmopolitische en meest westelijke staat van Amerika. Kortom deze strook aarde die zich uitstrekt over meer dan 1300 kilometer van noord naar zuid en 400 kilometer van het westen naar het oosten, is er een van superlatieven. De staat Californië wordt aan de westkant begrensd door de Grote Oceaan en profiteert van de vruchtbare gronden in de vallei die de Coast Rangers en de Sierra Nevada van elkaar scheidt. Drie belangrijkste steden liggen in deze staat; Los Angeles, San Diego en San Fransisco.

Los Angeles. Wat is dit eigenlijk? Een stad? Een verstedelijkt gebied? Een centrum van meerdere steden? Het is meer dan dat, het is een kosmopolitische stad, een wonderlijke samenstelling van 80 steden. LA is een stad van toneel, kunst, industrie, financiën, vertier, vrijheid van expressie, filmsterren en zo veel meer. Kortom, LA is een toeristische trekpleister waar je niet omheen kunt.

San Diego heeft een natuurlijke haven en Spaanse koloniale invloeden maken van deze stad één van de mooiste steden van California. Bezoek SeaWorld, San Diego Zoo en Balboa Park.

San Diego was de eerste Spaanse Missiepost. De havenstad ligt aan de kust van California, ten zuiden van Los Angeles en bijna op de grens met Tijuana, Mexico. De inwoners noemen hun woonplaats ook wel eens liefkozend 'America's finest city'.

De wijken van de stad hebben allemaal een eigen karakter. Downtown ligt de wijk Gaslamp Quarter, vol winkels restaurants en koffiehuizen. In de Old Town zie je de Spaanse historische gebouwen.

Het hart van de stad is Balboa Park. Dit park is aangelegd in 1868. Je wandelt door de botanische tuinen, stopt bij statige barokke huizen, eet een ijsje aan het water en bezoekt verschillende musea zoals het Museum of Man en het Museum of Art.

San Francisco is één van de meest populaire steden van de Verenigde Staten. De Golden Gate Bridge, de steile straten, de kabeltrams; als San Francisco één ding is dan is het wel uniek. Maakt u een rondreis door West-Amerika dan mag deze stad ook niet in uw route ontbreken. In dit artikel vind u een hoop nuttige informatie die u kan helpen in de voorbereiding van het bezoeken van deze bijzondere stad